Sneijder pleit voor ander systeem bij Oranje en wijst wissel aan

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder Foto: © BSR Agency

Als het aan Wesley Sneijder ligt, speelt Oranje in een ander systeem tegen Frankrijk. In De Telegraaf komt de recordinternational met een tip: Nederland moet aantreden in een 5-3-2-systeem.

"Ik vind dat Nederland in de eerste wedstrijd een uur lang goed speelde en denk dat het elftal gebaat is bij vastigheid. Toch zou ik een uitzondering maken en de komende wedstrijd teruggaan naar 5-3-2 of 3-5-2, hoe je het ook wilt noemen", begint Sneijder zijn verhaal.

Op die manier hoopt hij dat Oranje extra ruimte creëert op de flanken. "Door daar voortdurend mensen in te laten opduiken, ontregel je Frankrijk en is Kanté met zijn zeven paar longen niet in staat alle gaten dicht te lopen."

Sneijder weet ook die dan het kind van de rekening moet worden: "Een 5-3-2-systeem zou ten koste kunnen gaan van Xavi Simons, waardoor je voorin met Memphis Depay en Cody Gakpo gaat spelen. Micky van de Ven of Ian Maatsen kun je dan opstellen als linker wingback. En het middenveld zou ik zo laten als het was, waardoor Joey Veerman een kans krijgt om zich te revancheren."

Ook Memphis Depay moet zich volgens de oud-prof revancheren. "Hij moet nu opstaan. Zijn eerste wedstrijd was moeizaam, maar in dit soort duels als tegen Frankrijk moet je als ervaren speler zorgen dat je klasse komt bovendrijven. Dat is heel moeilijk, maar Memphis kan dat."

Lees meer:
0 reacties