Spaan pleit voor wissel van Oranje-speler: "Beweegt nooit meer"

Henk Spaan
Henk Spaan Foto: © Orange Pictures

Henk Spaan pleit voor het op de bank zetten van een Oranje-vedette. Om precies te zijn gaat het hier over verdediger Virgil van Dijk.

In de Hard Gras Podcast geeft Spaan aan wie hij graag in de basis ziet bij Oranje. “Ik zou wel een lans voor Daley Blind willen breken. Hij is de enige die een fatsoenlijke pass door het midden kan geven.” De tafelgasten geven daarna aan dat Blind dan op het middenveld moet gaan spelen.

Spaan ziet hem echter wel op een andere positie. “Of op de plek van Van Dijk, of zeg ik nu iets heel ongepasts? Je hebt iemand nodig die deze pass geeft. De voorlaatste oefenwedstrijd tegen Canada (4-0) speelde Blind centraal achterin, toen deed hij dat heel goed.”

De columnist zou het dan ook geen probleem vinden als Ronald Koeman Virgil van Dijk niet in de basis zou zetten. De columnist ziet echter ook nog een andere speler die hij matig vindt presteren de laatste jaren. “Van Dijk en Stefan de Vrij, dat zijn echt twee van die libero's die in hun laatste drie jaar nooit meer bewogen. Zelfs Harry Maguire heeft meer dynamiek,” besluit hij.

Lees meer:
0 reacties