Spandoek bij Go Ahead Eagles: "Leugenaar, huichelaar, NSB'er"

Go Ahead Eagles-supporters in de Adelaarshorst
Go Ahead Eagles-supporters in de Adelaarshorst Foto: © Pro Shots

Go Ahead Eagles reageerde woensdagochtend met verbijstering op een spandoek dat aan de poort werd gehangen. De teksten en leuzen op het doek waren vooral gericht tegen algemeen directeur Jan Willem van Dop en hoofd jeugdopleidingen Eric Whittie.

De spandoeken zijn 's nachts opgehangen door supporters van Go Ahead Eagles. Zij poseren op en voor de stadionpoort van De Adelaarshorst en zijn te zien op het supportersforum 'Hooligans from Holland'. De clubleiding wil vooralsnog niet reageren op het spandoek, laat clubbaas Alex Kroes weten aan De Stentor.

De supporters noemen Van Dop bijvoorbeeld een 'leugenaar, huichelaar en NSB'er'. Dit vloeit voort uit de stadionverboden die zijn opgelegd aan tientallen supporters van de club uit Deventer. De eerste seizoenshelft leverde al 58 stadionverboden op, waarna ook na de verloren wedstrijd tegen Fortuna Sittard hard werd ingegrepen.

Ook hoofd jeugdopleidingen Eric Whittie wordt onder vuur genomen. 'Je hoort hier niet thuis', staat op het spandoek. Ook Whittie is aangeslagen, maar hij weigert om weg te lopen van de aantijgingen. Vanavond is hij 'gewoon' in het stadion voor het thuisduel van Go Ahead Eagles tegen Feyenoord.

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand