Sparta Rotterdam presenteert Rijsdijk als opvolger van Steijn

Jeroen Rijsdijk
Jeroen Rijsdijk Foto: © Pro Shots

Jeroen Rijsdijk is maandagochtend gepresenteerd als nieuwe trainer van Sparta Rotterdam. Rijsdijk was in het afgelopen seizoen al assistent onder Maurice Steijn, die vorige maand naar Ajax verkaste.

De komst van een nieuwe trainer werd op den duur een hoofdpijndossier voor Sparta. Danny Blind, Ron Jans, Gregg Berhalter en Fred Rutten zeiden 'nee' tegen de Kasteelheren. "We hebben met name gepolst naar beschikbaarheid bij kandidaten die in onze ogen de club een stap verder kunnen laten groeien en daarbij was de uitgangspositie dat zij een flinke plus moeten brengen ten opzichte van Jeroen Rijsdijk en Nourdin Boukhari", aldus Nijkamp op de website van Sparta.

"Zij waren namelijk met Maurice Steijn medeverantwoordelijk voor het sportieve succes van afgelopen seizoen, maar ook voor de aansturing van de voetbalstaf op Het Kasteel."

Nijkamp bestrijdt dan ook dat de keuze op Rijsdijk valt bij gebrek aan beter. "Het is voor de directie altijd al duidelijk geweest dat Jeroen Rijsdijk met zijn assistenten de beste optie is voor Sparta indien er geen nieuwe hoofdtrainer met ruime ervaring beschikbaar zou komen die ook nog past bij onze club."

Foeke Booy wordt assistent van Rijsdijk. "Foeke heeft niet alleen al eerder op Het Kasteel gewerkt, toen Nourdin het Sparta-shirt nog droeg, maar met al zijn ervaring in binnen- en buitenland zien wij in hem een juiste aanvulling op Jeroen en Nourdin."

Lees meer:
0 reacties