Speler FC Twente onthult over Brenet: "Hij stuurde nog filmpje"

Robin Propper klapt
Robin Propper klapt Foto: © Pro Shots

Robin Pröpper heeft een dubbel gevoel over het vertrek van Joshua Brenet. De verdediger werd veroordeeld tot een celstraf van een maand, waarna FC Twente besloot de samenwerking te beëindigen.

Zondagmiddag won FC Twente de derby van Heracles Almelo, maar ging het na afloop vooral over Brenet. "Josh stuurde nog een filmpje en berichten waarin hij ons succes wenste en zei dat-ie van ons houdt", vertelt Pröpper aan Tubantia. De spelersgroep is nog erg begaan met hun oud-teamgenoot. "We zijn met elkaar aan iets begonnen en willen ook met elkaar eindigen. Daardoor staat hij nog steeds heel dichtbij ons, hebben de jongens nog steeds veel contact en willen we het goed afsluiten met hem."

De aanvoerder van FC Twente vindt het moeilijk om de situatie te beoordelen. "Voor beide kanten van de zaak valt wat te zeggen. Als je fouten maakt, dan weet je wat de consequenties zijn en moet je op de blaren zitten. In dat opzicht begrijp je je werkgever en moet je de gevolgen aanvaarden", realiseert hij zich. "Anderzijds: we kennen Josh, we weten dat hij in de kern een heel goede jongen is. En als je dan zijn vergrijpen ziet waarvoor hij nu is veroordeeld...."

Het is nog afwachten of Brenet daadwerkelijk de gevangenis in moet. De rechtsback is van plan om nog in hoger beroep te gaan. "Ricky (Van Wolfswinkel, red.) zei deze week: ‘Criminelen horen in de cel en dat is Joshua niet", aldus Pröpper.

Lees meer:
0 reacties