Strootman naar Eredivisie? "Ik sluit Nederland ook niet uit"

Kevin Strootman
Kevin Strootman Foto: © Pro Shots

Kevin Strootman promoveerde een paar weken geleden met Genoa terug naar de Serie A. De oud-speler van onder meer PSV en FC Utrecht zit geweldig op zijn plek, maar denkt wel na over zijn toekomst.

"Het centrum was compleet afgeladen, echt niet normaal. Als je de mensen in hun ogen keek zag je de passie en vreugde", vertelt de middenvelder aan Voetbal International over de feestvreugde. "In Italië is voetbal zeven dagen per week, geen uitzonderingen, nul pauzes. Het blijft over de clubs gaan, voetbal is een levensstijl, sommigen hier zeggen zelfs een religie."

Bij Genoa is Strootman een zeer gewaarde kracht, maar komende zomer is hij transfervrij. Zijn contract bij Olympique Marseille, dat hem verhuurt, loopt af. "Ik denk dat ik nog best een mooie stap kan maken. Dat kan de Serie A zijn, of een andere buitenlandse competitie", vertelt hij. Sparta Rotterdam zou al eens geïnformeerd hebben. "Nederland sluit ik ook niet uit. Het hangt van veel factoren af: mijn gezin, maar ook welke club interesse toont."

Lees meer:
0 reacties