Sutalo openhartig: "Dat heeft mijn prestaties ook beïnvloed"

Josip Sutalo ligt op het gras
Josip Sutalo ligt op het gras Foto: © BSR Agency

Josip Sutalo maakt bepaald geen geweldige periode door bij Ajax. De Kroatische verdediger verloor zelfs een tijdje zijn basisplek in Amsterdam. Aanvankelijk was hij nog zo enthousiast over de stap naar Nederland.

"De gedachte bij Ajax te spelen, trok me gelijk", zegt Sutalo in gesprek met de NOS. "Het is een grote club met een grote historie. Er was een heel duidelijk plan met me. Dat zag ik zitten." Eenmaal in Amsterdam had hij het moeilijk. "Ik had moeite met de aanpassing", blikt Sutalo terug. "Het was de eerste transfer die ik ooit maakte, naar een land met een taal die ik niet kende."

Sutalo zag dat hij aanpassingsproblemen kende: "Ik ben ook iemand die daar wat meer tijd voor nodig heeft. Buiten het veld ben ik een rustig en meer teruggetrokken persoon. Ik heb een eigen kring mensen waarbinnen ik me veilig voel."

Vervolgens ging het op het veld ook niet direct goed. "We waren als team toen ook niet op het gewenste niveau, met veel nieuwe spelers die erbij kwamen en zich aan moesten aanpassen. Dat heeft mijn prestaties ook beïnvloed."

Lees meer:
0 reacties