"Sven Mislintat zag iets in mij wat anderen niet in mij zagen"

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

Diant Ramaj vindt dat hij in zekere zin oneerlijk is behandeld door Maurice Steijn. De doelman vond zichzelf direct goed presteren maar kreeg niet de kans onder de lat.

Ramaj wordt door Sven Mislintat naar Ajax gehaald. Nu lijkt het erop dat Mislintat met Ramaj goede zaken heeft gedaan. "Sven Mislintat zag iets in mij wat anderen niet zagen, want van nummer twee bij Frankfurt naar Ajax is een heel grote stap. Maar hij zag de potentie in mij", zegt de keeper in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Aan het begin was iedereen aan het praten: "Wat doet hij, waarom geeft hij zoveel geld uit aan hem?" Iedereen weet wat er aan het begin gebeurd is, ik bleek ineens niet de tweede keeper te zijn, toen Gerónimo Rulli uitviel."

Ramaj had het daar moeilijk mee. "Maar ik ben hard blijven werken, zoals altijd. En toen de kans kwam, heb ik hem gegrepen, ik denk op de juiste manier. Nu ben ik blij dat ik me niet heb laten kennen." Nu voelt hij zich beter. "Ik denk dat hij iedere dag op de training heeft gezien wat ik nu laat zien. En toch zei hij dat ik er niet klaar voor was. Ik denk dat ik deze behandeling niet verdiende van hem. Maar ja, je ziet het: hij is weg en ik ben er nog, dus alles is goed. Het was een moeilijke periode, maar soms is het leven zo. Het maakt je sterker, denk ik."

Acht miljoen betaalde Ajax voor de keeper, velen vonden dat te duur. "Voor mij telde alleen: ik ben er", blikt Ramaj terug. "De rest motiveerde mij alleen maar om te laten zien dat ze het mis hadden. Ik ben heel blij dat me dat gelukt is. Nu zegt iedereen dat het een goede investering is geweest. Dat zat in mijn hoofd: dat ik iedereen wilde laten zien dat het geen vergissing was van Sven. Dat is nu trouwens nog niet klaar, ik moet me telkens weer laten zien."

Lees meer:
0 reacties