Tadic vol verbazing over Eredivisie: "De hele wereld is verbijsterd"

Dusan Tadic
Dusan Tadic Foto: © Pro Shots

Dusan Tadic maakte deze zomer de overstap van Ajax naar Fenerbahçe. De aanvaller ziet vanuit Istanbul dat de Amsterdammers dit seizoen slechts twee wedstrijden hebben gewonnen, waar de Eredivisie normaliter een ware speeltuin is voor de topclub.

"Ik ben heel erg blij hier in Istanbul. Fenerbahçe is een mooie, grote en goed georganiseerde club met fantastische fans. Dat is wat ik nodig heb", vertelt de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. Vanuit Turkije volgt hij zijn oude club, waar hij grote successen vierde, nog op de voet. De huidige vijftiende plaats doet hem pijn.

"Het zou voor alle Ajacieden ook een waarschuwing moeten zijn dat je alleen als collectief successen kunt boeken. Iedereen die van Ajax houdt en de club in zijn hart draagt, voelt teleurstelling en pijn. Maar soms gebeuren dingen in het leven met een reden: om sommige dingen te leren waarderen en respecteren."

"In Turkije is iedereen in shock door de prestaties van Ajax, zoals de hele wereld verbijsterd is", vervolgt Tadic, die hoopgevend afsluit: "Ik weet zeker dat Ajax zich met mensen die weten wat Ajax is, zoals Louis van Gaal, Michael van Praag, Danny Blind en John van ’t Schip, zal herstellen. Ze weten wat nodig is om successen te boeken en zullen de boel repareren."

Lees meer:
0 reacties