Ten Hag verklaart: "Ik ben niet Harry Potter, gaat om vertrouwen"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Harry Maguire komt de laatste wedstrijden niet meer aan spelen toe onder Erik ten Hag. De oefenmeester geeft echter aan dat de situatie ook snel kan veranderen.

"Nee, hij is niet de vijfde keus, maar het is aan hem", zei Ten Hag op de persconferentie voorafgaand aan de League Cup-wedstrijd tegen Reading van zaterdagavond. "Hij traint heel goed en voegt kwaliteit toe aan de trainingen. Dat verwacht ik van alle spelers. Hij moet vechten voor zijn positie. Soms kunnen dingen snel veranderen. Ik zie dat hij progressie boekt."

Ten Hag is het ook niet eens met de opvatting dat hij Maguire nauwelijks speelminuten gunt. "Dat is niet helemaal waar", legt de oefenmeester uit. "Na het WK zou hij spelen, maar toen werd hij ziek. Daar kan ik niets aan doen. Dan ben je bezig met een goede reeks en moet hij wachten op zijn kans. Dat zijn de wetten van het topvoetbal. Je moet zorgen dat je er klaar voor bent als de kans komt."

Marcus Rashford is onder Ten Hag helemaal opgeleefd. De aanvaller was trefzeker in negen van de laatste tien wedstrijden. "Ik ben niet Harry Potter", lachte Ten Hag. "Het gaat gewoon om vertrouwen. Iedere speler moet ervoor zorgen dat hij vertrouwen krijgt. Natuurlijk zorgen we met de technische staf voor structuur en routine, waardoor hij makkelijker in de juiste positie komt. Maar het is uiteindelijk aan de speler zelf. Als een speler het vertrouwen heeft, kan hij op zijn best presteren. De speelstijl en de cultuur binnen de club spelen daar ook een rol in. Het is duidelijk dat Marcus op dit moment in heel goede vorm steekt. Iedere training en iedere wedstrijd draagt bij aan de vastigheden in het spel. Ik zie de voorste linie steeds sterker worden en steeds beter samenwerken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
1/04
SC Cambuur
20:00
FC Emmen
za
1/04
RKC Waalwijk
21:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand