Ten Hag verklaart: "Ik ben niet Harry Potter, gaat om vertrouwen"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Harry Maguire komt de laatste wedstrijden niet meer aan spelen toe onder Erik ten Hag. De oefenmeester geeft echter aan dat de situatie ook snel kan veranderen.

"Nee, hij is niet de vijfde keus, maar het is aan hem", zei Ten Hag op de persconferentie voorafgaand aan de League Cup-wedstrijd tegen Reading van zaterdagavond. "Hij traint heel goed en voegt kwaliteit toe aan de trainingen. Dat verwacht ik van alle spelers. Hij moet vechten voor zijn positie. Soms kunnen dingen snel veranderen. Ik zie dat hij progressie boekt."

Ten Hag is het ook niet eens met de opvatting dat hij Maguire nauwelijks speelminuten gunt. "Dat is niet helemaal waar", legt de oefenmeester uit. "Na het WK zou hij spelen, maar toen werd hij ziek. Daar kan ik niets aan doen. Dan ben je bezig met een goede reeks en moet hij wachten op zijn kans. Dat zijn de wetten van het topvoetbal. Je moet zorgen dat je er klaar voor bent als de kans komt."

Marcus Rashford is onder Ten Hag helemaal opgeleefd. De aanvaller was trefzeker in negen van de laatste tien wedstrijden. "Ik ben niet Harry Potter", lachte Ten Hag. "Het gaat gewoon om vertrouwen. Iedere speler moet ervoor zorgen dat hij vertrouwen krijgt. Natuurlijk zorgen we met de technische staf voor structuur en routine, waardoor hij makkelijker in de juiste positie komt. Maar het is uiteindelijk aan de speler zelf. Als een speler het vertrouwen heeft, kan hij op zijn best presteren. De speelstijl en de cultuur binnen de club spelen daar ook een rol in. Het is duidelijk dat Marcus op dit moment in heel goede vorm steekt. Iedere training en iedere wedstrijd draagt bij aan de vastigheden in het spel. Ik zie de voorste linie steeds sterker worden en steeds beter samenwerken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
28/04
NEC
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand