Ten Hag wilde oud-speler Feyenoord: "We laten je nu niet gaan"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Het was bekend dat FC Barcelona en Chelsea afgelopen winter een poging hebben gedaan om Sofyan Amrabat over te nemen van Fiorentina. In de laatste dagen van de transferperiode kwam daar ook Manchester United nog bij, onthult broer Nordin Amrabat. Fiorentina hield echter voet bij stuk en ging niet over tot verkoop.

"De voorzitter zei tijdens het WK: we gaan Sofyan Amrabat niet verkopen. Ik dacht dat hij dat zei om de jackpot te krijgen", begint Nordin bij ESPN. "Er was veel interesse, maar Sofyan wilde alleen weg voor een topteam. Uit het rechterrijtje van Engeland werd veel geïnformeerd en die clubs konden ook flinke transfersommen betalen."

"Ik kan drie clubs noemen die echt concreet waren in de laatste dagen", stelt Nordin. "Manchester United kwam in de laatste twee dagen. Ze wilden hem huren, met een optie tot koop. Dat ging niet door, omdat Fiorentina dat niet wilde. Barcelona kwam ook twee, drie dagen voor de transfermarkt sloot met een huur. Maar door de financiële problemen konden zij geen verplichte optie tot koop bieden. En de derde was Chelsea."

Sofyan hoopte op een overgang naar Camp Nou. "Barça wilde best wel een goede huursom betalen, dus Sofyan had echt hoop dat het door zou gaan. Maar Fiorentina zei: nee, geen sprake van. Je bent één van onze belangrijkste spelers, we gaan je nu niet laten gaan. In de zomer kunnen we in gesprek over een transfer."

De opstelling van Fiorentina was een teleurstelling voor de middenvelder. "Als Barcelona zich meldt, dan wil je gewoon graag die stap maken. En als Barcelona je niet koopt, is er wel iemand anders die je koopt. Fiorentina zou dan sowieso wel cashen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
8th ranked
18:45
FC Twente
do
1/06
FC Utrecht
21:00
Sparta Rotterdam
zo
4/06
FC Twente
14:30
8th ranked
zo
4/06
Sparta Rotterdam
18:00
FC Utrecht
do
8/06
Winner Semi-final 1
20:00
Winner Semi-final 2
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand