Transfer Geertruida kan in stroomversnelling komen: "Weg vrij"

Lutsharel Geertruida
Lutsharel Geertruida Foto: © Pro Shots

Lutsharel Geertruida werd vorig zomer bijna verkocht aan RB Leipzig. De transfer ketste op het allerlaatste moment af, iets waar de verdediger geen rekening meer mee had gehouden. Echter lijkt er een herkansing aan te komen, want Duitse media Kicker en Bild noemen zijn naam opnieuw.

De Duitse international Benjamin Henrichs zal naar verwachting eind deze week een beslissing nemen over de contractaanbieding van RB Leipzig. Dit werd unaniem gemeld door "Kicker" en "Bild". Als de 27-jarige zijn contract niet verlengt, zou hij Leipzig komende zomer gratis kunnen verlaten. De club wil dit voorkomen en zou Henrichs in de komende transferperiode verkopen als ze niet tot een akkoord kunnen komen.

Mitteldeutsche Zeitung weet het volgende te melden naar aanleiding van het zojuist genoemde. "Dit maakt de weg vrij voor Geertruida. De Saksen hebben hun zinnen al gezet op een vervanger voor de rechtsback. Afgelopen zomer was er bijna een akkoord bereikt met de 23-jarige international, maar een transfersom kon niet worden overeengekomen met de Nederlandse club. Nu moet er een nieuwe poging worden ondernomen, vooral omdat het contract van Geertruida in 2025 afloopt."

Lees meer:
0 reacties