Uitsupporters geweerd: "Heb geen zin om voor die dode tv te zitten"

SC Cambuur-supporters in het uitvak van het Philips Stadion
SC Cambuur-supporters in het uitvak van het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

De trouwe fans van FC Groningen zijn woest. Korpschef Frank Paauw heeft aan alle gemeenten geadviseerd om geen uitfans van de Trots van het Noorden meer toe te staan, vanwege eerdere ongeregeldheden. FC Groningen-fan Thijs Faber (23) gaat gemiddeld twaalf keer per seizoen mee naar uitduels van FC Groningen en ziet dat de 'awayday' in gevaar komt.

"Ik heb mezelf nog nooit misdragen en nooit onveilig gevoeld in een uitvak", zegt Faber tegen De Telegraaf. "Natuurlijk is het te betreuren dat er bedreigingen geuit zijn, maar het lijkt mij dat de politie dan eerder onderzoek moet doen naar die mogelijk strafbare feiten en de eventuele daders, dan de mensen die niks kwaad hebben gedaan te straffen."

Het is nog niet duidelijk of alle gemeenten waar FC Groningen dit seizoen moet spelen de uitfans gaan verbieden. Faber vreest het ergste: "Er wordt gedaan alsof er allemaal criminelen in uitvakken zitten. Dat is heel krom. Want als een lid bij Vindicat iets verkeerd gedaan heeft, wordt toch niet direct de hele studentenvereniging gesloten?"

"Blijkbaar word je als voetbalsupporters anders behandeld. Natuurlijk moet het gedrag van die supporters beter, maar ook de politie en gemeenten moeten met een opener houding komen en niet meteen alles verbieden", aldus Faber. Ook uitfans van Cambuur worden voorlopig geweerd.

Cambuur-fan Joke Haagsma (69) gaat vaak mee naar uitduels en moet er niet aan denken dat ze de uitwedstrijden straks niet in het stadion kan volgen. "Ik heb geen zin om voor die dode tv te zitten. Ik wil het beleven en de jongens kunnen toeschreeuwen. Voor de spelers is het nu ook niet leuk. In het stadion krijg ik bovendien altijd een hele tray bier aangeboden van de jongens achter me, thuis niet."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
1/03
FC Volendam
20:00
NEC
za
2/03
Go Ahead Eagles
18:45
RKC Waalwijk
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
2/03
Sparta Rotterdam
21:00
AZ
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
Bekijk de hele stand