Vaessen weer belangrijk voor RKC: "Ik moet mijn ritme weer vinden"

Etienne Vaessen
Etienne Vaessen Foto: © Pro Shots

Op zaterdagavond speelde Etienne Vaessen alweer zijn tweede wedstrijd sinds hij bewusteloos was geraakt in de wedstrijd tegen Ajax. De doelman van RKC werd PEC Zwolle (1-2 zege) uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

"Ik moet er nog een beetje inkomen, maar ik denk dat ik het ben geworden door die laatste twee reddingen. Ik vond Chris Lokesa (de maker van de twee goal van RKC, red.) ook een heel goede wedstrijd spelen, die had het ook wel verdiend. Maar ik ben er blij mee", begint Vaessen tegenover ESPN.

Toch is de doelman nog niet helemaal terug op zijn oude niveau. "Ik ben wel vrij in mijn hoofd, maar sommige situaties zijn nog lastig te herkennen. Dan ben ik kritisch op mezelf, maar dat komt vanzelf weer terug. Ik ben een aanvallende keeper, maar soms moet ik ook blijven staan. Ik moet mijn ritme weer vinden."

In de slotseconden was Vaessen cruciaal met enkele belangrijke reddingen. "Hier leef je voor als keeper", reageert de doelman, die vervolgens zijn teamgenoten in zijn armen ziet vliegen. "Ze zijn gewoon zo blij dat ik weer terug ben. Ik ben hun ook gewoon voor eeuwig dankbaar. Dan zie je hoe blij ze met me zijn... Dat geef ook wel waardering."

Lees meer:
0 reacties