Valentijn Driessen fel op Nederlands elftal: "Alles moet beter"

Valentijn Driessen voor de camera van De Telegraaf
Valentijn Driessen voor de camera van De Telegraaf Foto: © De Telegraaf

Het Nederlands elftal won afgelopen vrijdag in Amsterdam met 4-0 van Schotland. Oranje neemt het dinsdagavond in Frankfurt op tegen Duitsland. Wat moet er volgens journalist Valentijn Driessen beter gaan bij Nederland, ten opzichte van het duel met de Schotten?

"Alles moet beter, behoudens de uitslag", zegt Driessen bij De Telegraaf. "Als je met 4-0 wint, dan loopt iedereen de polonaise, met Ronald Koeman voorop. Die heeft wel vaker in Duitsland de polonaise gelopen met het Nederlands elftal. Denk aan 1988, toen Nederland Duitsland versloeg in de halve finale. Maar in feite moet alles beter. De opbouw moet beter, bij balverlies omschakelen moet beter."

"Bij balverlies moet je niet zo slordig zijn als afgelopen vrijdag tegen Schotland. Er valt een hele hoop te verbeteren voor het duel met Duitsland. Koeman gaat ook wel wat anders spelen, neem ik aan. Ik denk dat hij in een 5-3-2 gaat spelen, met daarnaast wat andere spelers. Onder andere Bart Verbruggen al in de goal staan, Matthijs de Ligt zal gaan spelen", aldus Valentijn Driessen.

Lees meer:
0 reacties