Valentijn Driessen: "Geen enkel vertrouwen in een goede afloop"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen denkt niet dat de overwinning van Manchester United in de finale van de FA Cup genoeg is voor Erik ten Hag om manager van de club te blijven. De journalist ziet namelijk geen ontwikkeling bij de spelers van de gevallen Engelse grootmacht.

"In het eerste seizoen onder Ten Hag ontwikkelde Manchester United zich nog en eindigde als derde, won de League Cup – tweede bekertoernooi van Engeland – en mocht deelnemen aan de Champions League", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Naarmate het zojuist afgesloten seizoen vorderde, zakte Manchester United steeds verder weg in het moeras." 

"Er zat geen enkele ontwikkeling in het team en op Mainoo en Garnacho na ook in geen enkele speler", gaat de chef voetbal van het medium verder. "De hele selectie is honderden miljoenen euro’s minder waard geworden. In de Champions League eindigde Ten Hag kansloos laatste en de achtste plaats in de Premier League was de laagste eindklassering sinds de invoering van de Premier League."

"Al deze argumenten zorgen ervoor dat nagenoeg alle seinen voor het derde en laatste contractjaar van Ten Hag in het rode deel van Manchester op rood staan", vervolgt hij. "Volstrekt logisch als je weet dat United het hoogste nastreeft. Het project waar Ten Hag het zo vaak over heeft, is vastgelopen en de nieuwe eigenaar en zijn vertrouwelingen hebben geen enkel geloof in de goede afloop."

"Vandaar zijn zij een nieuw project gestart met gesprekken met andere trainers Zolang Sir Jim Ratcliffe zich evenals bij Ineos niet laat leiden door opportunisme, door het winnen van de FA Cup, zal in zijn Manchester United geen ruimte zijn voor Ten Hag. En al die blessures dan? Daarvoor ligt de verantwoordelijkheid bij de huidige manager is de simpele verklaring van Sir Jim. Het is een onderdeel van je kwaliteit als coach", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties