Valentijn Driessen keihard: "Grootste blunder uit zijn carrière"

Valentijn Driessen voor de camera van De Telegraaf
Valentijn Driessen voor de camera van De Telegraaf Foto: © BSR Agency

Valentijn Driessen is van mening dat Ronald Koeman een betere bondscoach is dan Louis van Gaal. Dat vertelt hij de podcast Kick-off.

"Ronald Koeman betrekt niet alles op zichzelf en Louis van Gaal betrekt altijd alles op zichzelf. En Van Gaal heeft ook verschrikkelijk gefaald in die wedstrijd tegen Argentinië in 2022. We gingen allemaal juichend weg want we waren teruggekomen tot 2-2, maar op het moment dat je op 2-2 staat moet je doorbijten," legt Valentijn uit. 

Hij vervolgt. "Dan moet je niet naar achteren gaan lopen, en dat heeft Van Gaal wel gedaan. Hij heeft Weghorst in de verlenging toen gebruikt als een soort aanvallende middenvelder. Dat is denk ik de grootste blunder uit zijn carrière."

"En wat ik Koeman ook moet nageven: hij speelt volgens het Nederlandse systeem. Daar ben ik wel heel erg van gecharmeerd. En hij zet Gakpo gewoon aan de linkerbuitenkant, waar hij het beste rendeert."

"Ik vind het prima dat iedereen Van Gaal op het paard zet, maar na Ajax heeft hij internationaal nooit meer wat gewonnen. Iedere trainer wint met Bayern München twee van de drie seizoenen een landstitel en hetzelfde geldt voor Manchester United, maar daar is hij ook geen kampioen geworden. Internationaal heeft hij altijd gefaald op de momenten die ertoe deden," besluit Valentijn.

Lees meer:
0 reacties