Valentijn Driessen uit onbegrip bij Oranje: "Hij houdt zich schuil"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

De KNVB organiseerde vrijdag een persmoment. Valentijn Driessen miste daarbij een persoon: bondscoach Ronald Koeman. Aanvoerders Virgil van Dijk en Nathan Aké waren present.

Oranje en Koeman kregen bakken vol kritiek na de nederlaag tegen Oostenrijk. Driessen vond het daarom opvallend dat Koeman vrijdag de pers niet te woord stond. "Wat is de afweging om hier niet met Ronald Koeman te zitten? Die gaat zich nu zes dagen schuilhouden, terwijl hij toch de leider van de troepen is, lijkt mij. Er is nogal wat gebeurd natuurlijk", richtte de journalist van De Telegraaf zich tot perschef Bas Tichelaar.

Tichelaar hield zich op de vlakte: "Er komt vanzelf weer een persconferentie met de bondscoach aan. Het is nu niet aan mij om dit soort vragen te beantwoorden. Ik zou zeggen: kies ervoor om spelersvragen te beantwoorden en over dit soort dingen wil ik op een ander moment graag met iedereen van gedachten wisselen. Maar dat vind ik niet helemaal gepast om dat nu en hier te doen."

Daar was Driessen het niet mee eens. "Nou, dat lijkt me toch wel. Dit is een persconferentie en Ronald Koeman is hier ook nog nooit geweest." Tichelaar kapte hem af: "Nee, maar die zit volgens mij op heel veel andere momenten ook aan een tafel. Maar goed, nu komen we toch in een discussie en daar is deze bijeenkomst echt niet voor bedoeld."

Lees meer:
0 reacties