Valentijn Driessen: "Voetbal Feyenoord vertoont Ajax-trekjes"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Vandaag Inside

Valentijn Driessen is in zijn column in De Telegraaf uitgebreid ingegaan op wat Arne Slot achterlaat in Nederland en legt zijn manier van spelen naast die van Ronald Koeman. Slot draagt de Hollandse school uit volgens de kritische journalist, iets wat Koeman tot dusver heeft nagelaten bij Oranje.

Driessen maakt ook nog een vergelijking met Ajax. "Na altijd geassocieerd te worden met hard werken zonder franje combineerde Slot het mouwen opstropen bij Feyenoord met verslavend aanvallend, aantrekkelijk, dominant voetbal, bij balbezit en balverlies. Naar iedere wedstrijd werd uitgekeken. Daarmee verloste Slot de Feyenoord-fan deze drie jaar van het stempel van de eeuwig lijdende. Hij of zij is nu met plezier aanhanger. Dat het voetbal van Feyenoord daarbij Ajax-trekjes vertoont, zonder de hautaine houding, wordt voor lief genomen."

Driessen vervolgt: "In alles droeg Slot als trainer-coach van Feyenoord de Hollandse School uit. Hopelijk volgt bondscoach Ronald Koeman zijn voorbeeld met het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. Bij zijn presentatie zei Koeman dat hij bij Oranje het voetbal van Feyenoord onder Slot zou nastreven. Daar is weinig tot niets van terecht gekomen. Niet tijdens de finales van de Nations League, niet gedurende de EK-kwalificatie of de laatste oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Getuige de tactische keuzes heeft Koeman die intenties om Slot-voetbal te spelen in een hoek geparkeerd", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties