Van Basten hard voor international: "Niet direct beter geworden"

Marco van Basten bij zijn boekpresentatie
Marco van Basten bij zijn boekpresentatie Foto: © Pro Shots

Marco van Basten is duidelijk: de ontwikkeling van Matthijs de Ligt na zijn vertrek bij Ajax in 2019 gestagneerd. De voormalig speler twijfelt of de verdediger ooit nog zijn ware plafond zal bereiken.

De Ligt begon woensdagavond in de basis bij Bayern München, in de Champions League-return tegen Arsenal. "Het is trouwens wel goed dat De Ligt speelt, want zijn concurrentie aan het begin van het seizoen was behoorlijk, met Kim en Upamecano", begint Van Basten zijn verhaal in de Ziggo Sport-studio.

Volgens de voormalig topspits is de wedstrijd tegen Arsenal ook belangrijk voor De Ligt. "Hij staat wel voor een examen, zeker. Ik vind hem, als je hem vergelijkt met zijn tijd bij Ajax, niet direct beter geworden", maakt Van Basten duidelijk. "Hij is meer ervaren, maar ik vond hem rustiger aan de bal vroeger."

"Hetgeen ik een tijdje terug al heb gezegd is dat hij moet leren verdedigen met losse handjes. Dat heeft hij nog steeds niet echt gedaan. Hij blijft overal induiken en is dus ook veel te vaak geblesseerd", valt hem op. Of De Ligt ooit nog die stap gaat maken? "Dat weet ik niet ik niet. Ik hoop het. Het wordt wel tijd dat dat gaat opschieten."

Lees meer:
0 reacties