Van Basten snapt Bosz niet: "Doe je toch eerder in de Eredivisie?"

Marco van Basten bij Ziggo Sport
Marco van Basten bij Ziggo Sport Foto: © Screenshot Ziggo Sport Voetbal

Marco van Basten begrijpt niks van Peter Bosz. De oefenmeester koos tegen Borussia Dortmund voor Jerdy Schouten centraal achterin en Van Basten meent dat Bosz dat steevast moet doen.

Van Basten heeft dan ook vraagtekens. "Als jij Schouten achterin zet is dat te begrijpen, want je wil voetballen. Maar als je dat in de Champions League doet, dan doe je het toch nog eerder in de Nederlandse competitie?" Khalid Boulahrouz countert. "Misschien heeft hij in de Nederlandse competitie meer aan Schouten op het middenveld dan achterin. Aangezien je toch op de helft van de tegenstander speelt en minder te doen hebt achterin, dan kun je best met Ramalho spelen."

"Ik kan je vertellen, het is echt een gouden zet geweest om hem achterin te zetten", vervolgt Boulahrouz. "Ik heb hem gezien tegen Dortmund, hij speelde een geweldige partij. Mede door zijn toedoen hebben ze constant druk op Dortmund kunnen zetten. Hij speelt alles vooruit en in combinatie met Veerman was hij echt geweldig, ook verdedigend."

Van Basten blijft koppig. "Maar als je dat in een Europese wedstrijd kunt doen, dan wordt het in de Nederlandse competitie toch óók alleen maar makkelijker voor je? Dan ga je toch nóg meer voetballen en ben je toch nog dominanter?" Van der Vaart vermoedt dat Bosz al zijn spelers tevreden wil houden, iets wat Van Basten totaal niet kan begrijpen. "Je speelt profvoetbal. Als PSV beter is met hem als laatste man beter is... je hoeft niet iedereen te vriend te houden."

Lees meer:
0 reacties