Van Basten verbaasd door Ajacied: "Dat is toch een beetje gek"

Marco van Basten bij Ziggo Sport
Marco van Basten bij Ziggo Sport Foto: © Screenshot Ziggo Sport Voetbal

Ahmetcan Kaplan maakte zondagmiddag tegen AZ zijn debuut voor Ajax. Bij Marco van Basten viel echter al iets op, voordat de Turkse verdediger ook maar een bal had geraakt.

Kaplan viel al in de eerste helft in voor Anton Gaaei. "Die is twee jaar geleden gekocht voor 9,5 miljoen euro. Daarna heeft hij een zware blessure gehad. Dan valt die in en zie ik hem spelen met zijn kousen halfhoog. Dan denk ik bij mezelf: je bent twee jaar geblesseerd geweest, je komt erin als verdediger en draagt geen scheenbeschermers", zo spreekt Van Basten zich uit bij Rondo.

"Dat is toch een beetje gek, toch? Ik zie geen scheenbeschermers", benadrukt Van Basten. Ronald de Boer weet echter te melden dat de verdediger wel scheenbeschermers droeg. "Anders mag je het veld niet eens betreden", stelt hij. "Hij draagt de scheenbeschermers op een manier die je niet echt beschermt", countert Van Basten.

"Dat is toch gek? Als je verdediger bent en je moet erin duiken, terwijl je geblesseerd bent geweest, dan moet je toch geen risico nemen met jezelf? Dat vond ik heel vreemd", zo sluit de oud-spits zijn relaas af.

Lees meer:
0 reacties