Van Bommel wijst: "Hij naaide me inderdaad een gele kaart aan"

Ruben van Bommel juicht na zijn goal tegen FC Twente
Ruben van Bommel juicht na zijn goal tegen FC Twente Foto: © BSR Agency

Ruben van Bommel heeft genoten van de veerkracht die AZ toonde in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De vleugelaanvaller zag na rust een enorme drive bij de Alkmaarders.

"Bij ons leefde het besef dat het nú moest gebeuren", zegt Van Bommel in gesprek met het Noordhollands Dagblad. Van Bommel zag dat FC Twente alles uit de kast haalde om de wedstrijd over de streep te trekken. Toch stond hij na afloop gezellig te praten met zijn directe bewaker en teamgenoot bij Jong Oranje, Youri Regeer.

"Terwijl hij me inderdaad een gele kaart aannaaide", lacht Van Bommel. "Maar ik erger me niet aan dat soort dingen. Ik vind het alleen maar slim. Dat moeten wij ook doen", is de zoon van Mark van Bommel lovend.

De vleugelaanvaller zag de nodige spelers uitglijden op de grasmat in Alkmaar, zoals Riechedly Bazoer bij de 0-1 en Alec Van Hoorenbeeck bij de 2-1. "We maken het dit seizoen vaker mee, dat er wat jongens zomaar uitglijden. Verkeerde noppen? Nee, die maken niet zo veel verschil. Ik denk dat het in je hoofd zit. Als je geconcentreerd bent, blijf je wel staan", meent hij.

Door de overwinning van AZ is de strijd om plek drie weer helemaal open. "Ik denk dat ze bij Twente nu wel een klein beetje bang zijn dat ze nog worden ingehaald", besluit Van Bommel.

Lees meer:
0 reacties