Van de Beek 'maakt transfer': "Dat verbaasde me wel heel erg"

Donny van de Beek bij Manchester United
Donny van de Beek bij Manchester United Foto: © Pro Shots

Mike Verweij heeft nieuws gebracht over Manchester United-middenvelder Donny van de Beek. Volgens de journalist van De Telegraaf is de oud-Ajacied overgestapt naar zaakwaarnemer Ali Dursun.

"Hij heeft een transfer gemaakt", begint Verweij in de voetbalpodcast Kick Off van De Telegraaf. "Hij is weg bij zijn zaakwaarnemer Guido Albers. En dat verbaasde me wel heel erg, omdat ik er heel erg van overtuigd was dat hij, tot de dood van Sjaak Swart in hopelijk 2052, Sjaak trouw zou blijven. Sjaak Swart werkt samen met Guido Albers en Sjaak is ook de reden waarom Donny ooit bij Guido terecht is gekomen."

"Ik denk dat Guido Albers altijd heel goed voor hem is geweest en een schitterende transfer heeft bedongen naar Manchester United", vervolgt de journalist. "Die pakt dramatisch uit, ondanks heel veel mooie toezeggingen van Solsjkaer, want 'er was geen betere speler dan Donny van de Beek'. Hij zou ongeveer alles gaan spelen en het tegendeel is helaas waar voor hem."

"Dat was Guido Albers ook honderd procent gelukt."

Verweij weet ook waar Van de Beek terecht is gekomen. "Hij is overgestapt naar de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong, Ali Dursun,. Ali heeft de grootste transfer ooit voor een Nederlandse speler afgedwongen, voor 86 miljoen Frenkie naar Barcelona gebracht. Dus ik denk dat Donny nu ook hoopt dat hij een hele mooie nieuwe club krijgt", aldus Verweij, die het toch verrassend vindt.

"Wat me een beetje verbaast: Guido Albers had afgelopen transferperiode Everton voor Donny van de Beek. Daar ging het bestuur mee akkoord, maar daar is Solskjaer voor gaan liggen. Dat is achteraf natuurlijk wel heel erg wrang als hij er op heel korte termijn uitvliegt bij United. Dus nu zal ook het bestuur van United zien dat het het allerbeste is om Van de Beek te verhuren. Dus dat was Guido Albers ook honderd procent gelukt. En dat gaat Ali Dursun nu ook lukken", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 3 dec. 2021, 20:00
Eredivisie
FC Groningen -
-
PEC Zwolle -
za 4 dec. 2021, 16:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
za 4 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Vitesse -
za 4 dec. 2021, 21:00
Eredivisie
Heracles Almelo -
-
SC Heerenveen -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 15 46 36
2 Feyenoord 14 19 32
3 PSV 14 13 31
4 FC Utrecht 14 13 26
5 SC Cambuur 14 -3 24
Bekijk de hele stand