Van de Donk: "Als dat allemaal meezit, word je Europees kampioen"

Daniëlle van de Donk op de training van de OranjeLeeuwinnen
Daniëlle van de Donk op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Het Nederlands mannenelftal boekt momenteel succes op het EK in Duitsland. Het populaire 'Links Rechts' van Snollebollekes is daar ontzettend populair. In 2017 was het al een veel gedraaid nummer tijdens het EK in eigen land.

Daniëlle van de Donk denkt deze weken dan ook vaak terug aan het EK van 2017. "Echte trendsetters zijn we", lacht ze in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Volgens mij is dat toen bij ons een beetje begonnen, toch? Hoe dan ook: ik vind het echt héél mooi. Dan zie je die supporters van Nederland weer aan de gang. Dat is toch wel heel vet hoor."

"Ik krijg weer helemaal herinneringen van toen, krijg meteen die EK-kriebels en extra veel zin in volgend jaar", doelt de ervaren middenveldster op het EK van 2025 in Zwitserland. Van de Donk ziet gelijkenissen tussen het EK van 2017 en het huidige EK van de mannen. "Wij waren ook goed, maar we hadden toen óók best geluk met de loting. Dat is nu ook zo. Dat geluk heb je gewoon nodig. Als dat allemaal meezit, word je Europees kampioen."

Lees meer:
0 reacties