Van de Ven sleept FC Volendam voor de rechter en eist tonnen

Micky van de Ven
Micky van de Ven Foto: © Pro Shots

Mickey van de Ven daagt FC Volendam voor de arbitragecommissie. De verdediger meent recht te hebben op bijna 450 duizend euro.

De Telegraaf weet dat Mr. Frans de Weger maandag namens Van de Ven een verzoekschrift indiende bij de arbitragecommissie KNVB. "Partijen hebben een beëindigingsovereenkomst gesloten waarin staat opgenomen dat Van de Ven recht heeft op tien procent van de netto transferopbrengst." Het is niet de eerste keer dat de Oranje-international zijn oude club naar de rechtbank daagt.

Van de Ven kreeg na zijn transfer naar Wolfsburg keurig de tien procent van de transfersom. De verdediger van Tottenham Hotspur meent echter ook tien procent te moeten krijgen van het doorverkooppercentage dat FC Volendam afgelopen zomer verdiende door zijn transfer naar Londen. De Eredivionist meent echter dat het doorverkooppercentage niet onder de 'netto-transfersom' valt en Van de Ven in dit geval geen recht heeft op die tien procent.

Vader Marcel van de Ven laat weten dat zoon Mickey eigenlijk geen arbitragezaak wilde. "Op ons verzoek zijn we meerdere keren met FC Volendam om tafel gegaan om het buiten de arbiters en de publiciteit op te lossen. "Hoewel hij nog nóóit een bedankje heeft gehad voor al het geld dat hij opbrengt, was hij bereid 75.000 euro aan de club te schenken", reageert hij. "Dat zegt, denk ik, alles over hem. Maar de tijd van onderhandelen is nu voorbij. We eisen nu het volle pond."

Lees meer:
0 reacties