Van der Gijp: "Afrekening van iets wat in het verleden is gebeurd"

René van der Gijp
René van der Gijp Foto: © Pro Shots

René van der Gijp heeft nog eens gereageerd op de uitspraken van Steven Berghuis. De linkspoot van Ajax noemde de voormalig profvoetballer 'de domste persoon in de media'. Van der Gijp denkt dat het om een 'afrekening' gaat.

Van der Gijp had in de week richting De Klassieker gezegd dat hij Berghuis niet zou opstellen. Berghuis reageerde afgelopen zondag tegenover ESPN furieus. Journalist Valentijn Driessen schoof dinsdag aan bij Vandaag Inside en heeft een vermoeden waar de uitbrander van Berghuis vandaan komt. "Je zegt hier altijd dat het een middelmatige speler is, die niet goed genoeg is voor het Nederlands elftal."

"Dat hij wedstrijden beslist tegen RKC. Hij is daarop aangeslagen, want jij hebt vorige week niets verkeerds gezegd", aldus de chef voetbal van De Telegraaf. Van der Gijp denkt dat Berghuis' Feyenoord-periode een rol speelt. "Hij heeft het Dick (Advocaat, red.) in diens laatste vier maanden heel erg lastig gemaakt. Dat verdient Dick niet. Buiten het feit of hij een trainer van deze tijd is, is het een te goede gozer om het hem heel erg moeilijk te maken. Ik heb dit niet van Dick, maar ik heb er nog een paar rondlopen."

Van der Grijp snapt Driessen. "Toen Berghuis dit zei, dacht ik: dit is een afrekening van iets wat in het verleden is gebeurd. Dit gaat er niet om dat ik zei dat ik hem niet mee zou nemen, omdat ik hem niet zou laten spelen."

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/01
RKC Waalwijk
18:45
FC Emmen
za
28/01
NEC
20:00
Sparta Rotterdam
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
za
28/01
AZ
21:00
FC Utrecht
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 18 27 41
2 AZ 18 16 39
3 PSV 18 22 35
4 FC Twente 18 19 35
5 Ajax 18 27 34
6 Sparta Rotterdam 18 13 32
7 FC Utrecht 18 1 29
Bekijk de hele stand