Van der Gijp keek zijn ogen uit: "Dat heb ik ook meegemaakt"

Rene van der Gijp
Rene van der Gijp Foto: © Pro Shots

René van der Gijp herkent zichzelf in de wedstrijd die werd gespeeld tussen Arsenal en PSV. De voormalig voetballer weet hoe het is om als Nederlandse topclub weggetikt te worden door een internationale topclub.

"Je speelt wekelijks tegen NEC, RKC, FC Utrecht, FC Groningen... Dat heb ik ook meegemaakt", vertelt Gijp aan tafel bij Vandaag Inside. "Ik heb ook met PSV tegen Bayern München, Manchester United en FC Barcelona gespeeld, maar dan schrik je je echt de pleuris. Je schrikt. Dat komt omdat het zó snel gaat, er zó veel goede oplossingen gekozen worden en er zó veel goede aannames zijn, dat je denkt van: 'Jezus, waar ben ik nu in beland?"

"Wij hebben ook wel eens tegen Borussia Mönchengladbach gespeeld en dan heb je dat niet", gaat de voormalig voetballer van PSV verder. "Maar tegen een Bayern en zo, dan weet je niet wat je meemaakt. Het had na een half uur al 6-0 kunnen staan. Je wordt helemaal van het kastje naar de muur getikt."

"Op een gegeven moment wen je aan het niveau", gaat de analist verder. "Wij vinden Santiago Giménez een geweldige spits, maar het lullige is dat die Gabriel Jesus drie keer beter is. Dus die stopper denkt ook van: 'wat heb ik nou aan m'n fiets hangen?' Hij is snel, hij is wendbaar, hij is sterk... Dat maak je in Nederland niet mee."

"In Nederland speel je tegen Michiel Kramer. Die kan niks. Die zou in Engeland in de vierde divisie spelen. Snap je wat ik bedoel? Je bent gewoon heel erg geïmponeerd", aldus Gijp.

Lees meer:
0 reacties