Van der Gijp reageert: "Grapte nog dat hij er niet ver naast zat"

René van der Gijp neemt zijn woorden over Steven Berghuis niet terug. In aanloop naar De Klassieker zei de analist dat hij de Ajax-aanvaller niet mee zou nemen naar De Kuip, vooral omdat hij het gevoel had dat het Berghuis veel deed.

Berghuis haalde na afloop van het duel uit naar media, waaronder Van der Gijp. "De media hebben het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving. Ik heb hele verstandige mensen aan het woord gehoord, zoals onze trainer en de trainer van Feyenoord, maar ik heb ook hele domme mensen aan het woord gehoord. René van der Gijp, dan begin ik met de domste", zei de aanvaller.

Van der Gijp hoorde via zijn zoon dat Berghuis hem dom had genoemd. "Hij grapte nog dat hij er niet ver naast zat. Maar ik heb het niet begrepen. Ik weet niet waar het over ging", vertelde hij bij Vandaag Inside. "Berghuis had het over Twitter, Facebook en social media in het algemeen. Maar ik zit daar niet op, dus ik krijg dat allemaal niet mee", zegt de voormalig voetballer.

Hij vervolgt: "Ze mogen op social media echt zeggen wat ze willen, want ze doen het toch niet. Degene die het wel zou doen, die zou dat niet op social media zeggen. Ik heb gezegd dat ik Berghuis niet zou meenemen, want ik had hem ook niet opgesteld. Dus dan zou je een hoop gezeik in de bus krijgen. Het hele team wordt erdoor beïnvloed."

Van der Gijp benadrukt dat zijn idee om Berghuis niet op te stellen niks te maken had met zijn kwaliteiten. "Ik zou hem als trainer ook hebben opgesteld als ik had gezien dat het hem de hele week niets gedaan had, maar het deed hem wel wat. Maar even serieus. Al zouden er morgen vijftienduizend overlijdensberichten van mij op internet staan, dan zou mij dat echt niets uitmaken", besluit hij.

Johan Derksen had nog een advies voor Berghuis: "Stop er gewoon mee, joh", doelt De Snor op het gebruik van social media. "Als hij hier slecht van slaapt, dan is hij niet geschikt om op dit niveau te voetballen, want dit is een onderdeel ervan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
zo
24/09
PEC Zwolle
16:45
AZ
wo
27/09
PSV
18:45
Go Ahead Eagles
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
wo
27/09
Ajax
21:00
FC Volendam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 5 16 15
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Go Ahead Eagles 5 3 10
6 Excelsior 6 2 9
7 Fortuna Sittard 6 0 9
Bekijk de hele stand