Van der Gijp reageert: "Grapte nog dat hij er niet ver naast zat"

René van der Gijp neemt zijn woorden over Steven Berghuis niet terug. In aanloop naar De Klassieker zei de analist dat hij de Ajax-aanvaller niet mee zou nemen naar De Kuip, vooral omdat hij het gevoel had dat het Berghuis veel deed.

Berghuis haalde na afloop van het duel uit naar media, waaronder Van der Gijp. "De media hebben het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving. Ik heb hele verstandige mensen aan het woord gehoord, zoals onze trainer en de trainer van Feyenoord, maar ik heb ook hele domme mensen aan het woord gehoord. René van der Gijp, dan begin ik met de domste", zei de aanvaller.

Van der Gijp hoorde via zijn zoon dat Berghuis hem dom had genoemd. "Hij grapte nog dat hij er niet ver naast zat. Maar ik heb het niet begrepen. Ik weet niet waar het over ging", vertelde hij bij Vandaag Inside. "Berghuis had het over Twitter, Facebook en social media in het algemeen. Maar ik zit daar niet op, dus ik krijg dat allemaal niet mee", zegt de voormalig voetballer.

Hij vervolgt: "Ze mogen op social media echt zeggen wat ze willen, want ze doen het toch niet. Degene die het wel zou doen, die zou dat niet op social media zeggen. Ik heb gezegd dat ik Berghuis niet zou meenemen, want ik had hem ook niet opgesteld. Dus dan zou je een hoop gezeik in de bus krijgen. Het hele team wordt erdoor beïnvloed."

Van der Gijp benadrukt dat zijn idee om Berghuis niet op te stellen niks te maken had met zijn kwaliteiten. "Ik zou hem als trainer ook hebben opgesteld als ik had gezien dat het hem de hele week niets gedaan had, maar het deed hem wel wat. Maar even serieus. Al zouden er morgen vijftienduizend overlijdensberichten van mij op internet staan, dan zou mij dat echt niets uitmaken", besluit hij.

Johan Derksen had nog een advies voor Berghuis: "Stop er gewoon mee, joh", doelt De Snor op het gebruik van social media. "Als hij hier slecht van slaapt, dan is hij niet geschikt om op dit niveau te voetballen, want dit is een onderdeel ervan."

Feyenoord, PSV, Ajax

PSV, Feyenoord of Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Lastige wedstrijden voor de traditionele top 3 in de Eredivisie dit weekend. PSV treedt zaterdagmiddag in eigen huis aan tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord en Ajax komen op zondag in actie en spelen uitwedstrijden bij FC Twente en Excelsior. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend?

Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV, Feyenoord of Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/01
RKC Waalwijk
18:45
FC Emmen
za
28/01
NEC
20:00
Sparta Rotterdam
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
za
28/01
AZ
21:00
FC Utrecht
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 18 27 41
2 AZ 18 16 39
3 PSV 18 22 35
4 FC Twente 18 19 35
5 Ajax 18 27 34
6 Sparta Rotterdam 18 13 32
7 FC Utrecht 18 1 29
Bekijk de hele stand