Van der Kraan deelt ontslagen uit: "Hard, na 26 in jaar dienst"

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan Foto: © Pro Shots

Vitesse kende een rampzalig seizoen en het voortbestaan van de club is nog altijd niet zeker. Naast de financiële malaise degradeerden de Arnhemmers ook nog eens naar de Keuken Kampioen Divisie, waardoor Paul van der Kraan harde keuzes moet maken.

Jos Kortekaas is bijvoorbeeld ontslagen door de club vanwege de bezuinigingen. Hij was liefst 26 seizoenen actief bij Vitesse als fysiotherapeut, maar staat nu dus op straat. "Een kleine 40 procent van de medewerkers moet vertrekken", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Dat is veel. Dat is hard. Maar hiermee wordt ook het hart weggesneden uit Vitesse. Zo voelt dat voor mij. Er gaat zoveel kennis verloren. Echt. Doodzonde."

"Ik heb het gewoon helemaal niet zien aankomen. He-le-maal niet. Ik stond dinsdagochtend (21 mei, red.) op het veld met Miliano Jonathans. Voor zijn revalidatie van de knie. ’s Middags stond ik op straat. Het kwam als donderslag bij heldere hemel", gaat hij verder. De boodschap kreeg hij van oud-FC Twente-bestuurder Paul van der Kraan. "Ik stond na vijf minuten weer buiten."

"Met de papieren van de vaststellingsovereenkomst in mijn handen. Ik was flabbergasted. Uit het veld geslagen. Het voelt heel surrealistisch. Je bent onderdeel van de club. Maar je moet weg. Ik begrijp de noodzaak voor de bezuinigingen. Ik weet dat Vitesse dit moet doen. Ik verwijt Paul van der Kraan en directeur Edwin Reijntjes ook niets. Maar dat maakt de pijn niet minder. Er is geen enkel overleg gevoerd. Geen voorgesprek. Ik heb vooraf geen enkel signaal gekregen. Dat is hard, na 26 jaar in dienst."

"Dinsdag was ik murw. Verdoofd. De dagen erna kwamen de tranen. Ik ben nog op de club geweest. Had ik niet moeten doen. Te pijnlijk. Het voelt toch alsof je gepakt wordt. Er zijn vragen. ‘Waarom ik?’ Maar iedereen die lang in dienst is, moet vertrekken. Er zijn de voorbije jaren zaken verkeerd gegaan bij Vitesse. En daarvoor moeten trouwe mensen nu bloeden. Dat voelt als onrecht. Ik moet dit alleen ook zakelijk gaan bekijken. Dat hoort er ook bij", aldus Kortekaas.

Lees meer:
0 reacties