Van der Meijde beleeft tv-doorbraak: "Wordt heibel in huiskamer"

Andy van der Meijde
Andy van der Meijde Foto: © Pro Shots

Andy van der Meijde timmert de laatste tijd flink aan de weg. De oud-international is op vrijdagen tweemaal op de buis. Van der Meijde schuift wekelijks aan bij Veronica Offside en heeft nu ook zijn eigen reallifesoap Andy & Melisa.

Daarnaast is hij ook druk met Bij Andy in de auto op zijn eigen YouTube-kanaal. "Ik heb net Ronald Koeman gestrikt, de belangrijkste trainer in mijn loopbaan", vertelt Van der Meijde in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft mij groot gemaakt. Onder Co Adriaanse speelde ik weinig bij Ajax. Blackburn Rovers wilde me kopen, maar Koeman wilde dat ik bleef en gaf me vertrouwen en een nieuw contract. Hij zette me linksbuiten."

"Had ik niks mee, maar Koeman zei: Je komt gewoon naar binnen en gaat schieten op doel. Dat lukte", vervolgt de oud-prof. "Ik zou trouwens heel graag naar het buitenland gaan met deze serie. Duitsland, Spanje, Engeland. Mijn droomgast? Ronaldo zou ik graag in mijn auto willen."

Van der Meijde geniet daarnaast van zijn werk als analist. "Ik wil daar serieus mijn toekomst van maken. Als een vak, als werk, al voelt dat niet zo. Ik lees veel en kijk alles, omdat ik wil weten waarover ik praat. Ik heb verhalen, grappen en grollen, maar ik wil ook mijn mening geven. Waarom wordt er slecht gespeeld? Waarom staat Blind linksback als hij goed is in de opbouw?"

Beide programma's waar Van der Meijde in zit staan vrijdagavond echter precies tegenover elkaar geprogrammeerd. "Da's lekker. Ik ben mijn eigen concurrent. Veel mannen kijken naar Veronica Offside, veel vrouwen naar Andy & Melisa. Dat wordt heibel in de huiskamer, haha."

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
7/01
AZ
18:45
Vitesse
za
7/01
Fortuna Sittard
20:00
Go Ahead Eagles
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand