Van der Vaart looft Oranje-tweetal: "Voor Simons wordt het moeilijk"

Xavi Simons viert zijn goal
Xavi Simons viert zijn goal Foto: © BSR Agency

Rafael van der Vaart is benieuwd wie de buitenspelers worden bij het Nederlands elftal. Volgens de oud-international heeft Xavi Simons van alle spelers het meeste talent, maar in Oranje komt dat er te weinig uit. Andere aanvallers laten zich juist wel van hun allerbeste kant zien.

"Voor Simons wordt het heel moeilijk. Ik heb eerder verklaard dat ik de voorzitter van zijn fanclub ben. Naar de clubvoetballer Simons bij RB Leipzig keek ik dit seizoen weer graag. Maar hij is geen echte rechtsbuiten", aldus Van der Vaart in zijn column voor De Telegraaf. Toch zou hij hem tegen Polen wel laten staan op die positie.

"Hij heeft nu eindelijk zijn eerste goal gemaakt voor Oranje. En dan hoop je met z’n allen dat hij er echt doorheen is nu, al was dat in de wedstrijd tegen IJsland nog niet te zien. Maar voor hem kan het helpen dat hij in het land en in de stadions voetbalt waar hij als clubspeler al maanden de pannen van het dak speelt", aldus Van der Vaart, die Donyell Malen en Jeremie Frimpong als alternatieven ziet.

"Dan zie ik Donyell Malen weer invallen en weet je dat hij ook met Cody Gakpo en Memphis Depay kan spelen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over Frimpong. Wat een speler is dat, zeg. Die verandert in zijn eentje de hele energie van het team. Toch is het beter dat de bondscoach nu niet meer te veel gaat switchen en het zoveel mogelijk intact houdt zoals het tegen IJsland was. De jongens die zo scherp invallen, kan Koeman altijd nog brengen."

Lees meer:
0 reacties