Van der Vaart over bizarre aankoop: "Hij levert alle ballen in"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Silvano Vos speelde tegen Olympique Marseille, tot grote vreugde van veel fans van Ajax. Rafael van der Vaart ziet dat Vos misschien wel een meer logische basisspeler is dan sommige aankopen van de Amsterdammers.

"Ik hoor van iedereen dat Silvano Vos een geweldige speler is. Dat heb ik ook wel gezien tegen Marseille", oordeelt Van der Vaart bij ESPN. Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk zijn er voor dezelfde posities. "Alleen moet je dan wel iemand halen die veel beter is dan de jeugd. Dat is natuurlijk niet zo. Ik vind het dus heel logisch dat Vos gaat spelen. Hij heeft wel die 'schijt aan alles' houding. Zo'n speler kun je beter opstellen, dan iemand als Benjamin Tahirovic die nul vertrouwen heeft en alle ballen inlevert."

Zijn Tahirovic en Sivert Mannsverk dan nu al miskopen ? "Die jongens kunnen er niets aan doen, maar als je iemand koopt moet het beter zijn dan wat je hebt. Als je dan al die jongens ziet spelen die gehaald zijn, dan is dat best wel schrijnend. Zeker als je ziet wat ze ervoor betaald hebben."

Perezis het daarmee eens. "Ajacieden willen eigen jongens, ze zijn teleurgesteld in de kwaliteit van de aankopen. Maar denk je als Ajacied dat je een heel seizoen door kunt met zulke jongens? Het probleem is dat ze geen goede, ervaren jongens hebben gehaald die de jonge jongens af en toe kunnen vervangen en waar ze van kunnen leren. Dat is niet het geval met deze aankopen, die gaan de jonge jongens echt niet beter maken."

Lees meer:
0 reacties