Van der Vaart pleit voor terugkeer in Oranje: "Beste naast Frenkie"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, keert Jordy Clasie terug in het Nederlands elftal. De aanvoerder van AZ speelde in 2016 zijn laatste interland, maar wordt door Van der Vaart gezien als meest geschikte rechterhand voor Frenkie de Jong.

"Hij is de beste voor naast Frenkie de Jong", zegt de oud-international bij Studio Voetbal. Van der Vaart weet dat Clasie in principe niet meer beschikbaar is voor Oranje, maar als bondscoach Ronald Koeman zijn best doet, dan zou Clasie overtuigd kunnen worden. "Honderd procent is hij beschikbaar voor Oranje. Met hem, Frenkie en Tijjani Reijnders heb je een fantastisch middenveld."

Clasie zat in maart 2022 voor de laatste keer bij de selectie van Oranje. De AZ-captain maakte zondag indruk in de wedstrijd tegen Ajax. "Clasie was de Napoleon van AZ, in de agressiviteit en het laten zien wat je van plan bent. Hij had zoveel onderscheppingen. In het positiespel komt hij sowieso bijna niet in de problemen. Dat hij altijd naar dezelfde kleur speelt, oogt simpel, maar dat is o zo moeilijk."

Lees meer:
0 reacties