Van der Vaart vergelijkt Nederlander met Bellingham: "Gouden pik"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart stelde ruim een jaar geleden dat Jude Bellingam niet beter is dan Ryan Gravenberch. De Engelse voetballer beleefde daarna een geweldig seizoen bij Real Madrid, terwijl de Nederlandse voetballer niet onomstreden werd bij Liverpool. Desondanks blijft de analist bij zijn uitspraak.

"Ik had niet verwacht dat die bij Real Madrid zó’n goed seizoen zou gaan draaien, maar ik blijf bij mijn opmerking van toen. Bellingham is natuurlijk ook een geweldige speler, maar hij heeft ook wel een gouden pik. De ene carrière loopt nou eenmaal anders dan de andere. Dat neemt voor mij niets weg van de enorme kwaliteiten van Gravenberch", aldus Van der Vaart bij Voetbal International.

Van der Vaart is dus lovend over zijn landgenoot, maar was toch verrast dat hij bij de voorselectie van Oranje zat. "Omdat hij te weinig bij zijn clubs speelt, sinds zijn vertrek bij Ajax. Hij moet nu echt een vaste basisspeler bij Liverpool gaan worden. Je blijft niet altijd jong, het is tijd om te gaan leveren."

Lees meer:
0 reacties