Van der Vaart: "Vind dit het mooiste doelpunt van hele competitie"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Cody Gakpo maakte zondag in De Kuip twee fraaie goals in de topper tegen Feyenoord. Rafael van der Vaart genoot van Gakpo zijn doelpunten en vindt één van de twee 'het doelpunt van het jaar'. Dat vertelt hij aan tafel bij Studio Voetbal.

In de uitzending kwamen de twee goals nog eens voorbij. "Ik vind dit het mooiste doelpunt van de hele competitie", sprak Van der Vaart over de 0-2 waar Gakpo de combinatie met Eran Zahavi aanging en vervolgens de bal over Ofir Marciano heen stifte. "Eigenlijk had hij hem gewoon binnen moeten schieten, dan had Zahavi de credits gekregen. Nu gaat het alleen maar over dat 'trekstiftballetje'", zegt Van der Vaart lachend.

Ook Ibrahim Afellay is lovend over de vice-aanvoerder van PSV. "We hebben hem al meerdere malen positief belicht, maar er staat geen enkele maat op deze jongen. Hij is heel constant en lijkt totaal niet onder de indruk, van niks niet. Hij heeft zich vandaag wederom in de kijker gespeeld van grote clubs."

Op de vraag of Gakpo deze zomer al een volgende stap moet maken, of nog een jaar moet wachten is Afellay duidelijk. "Als er een droomclub komt, dan ga je toch? Het is afhankelijk van welke clubs er komen, maar deze jongen zit in een luxepositie."

Pierre van Hooijdonk vindt dat de club er alles aan moet doen om de buitenspeler nog een jaar in Eindhoven te houden. "PSV krijgt volgend seizoen een heel goede kans om de titel te pakken", denkt Van Hooijdonk. "Hetzelfde geldt voor Feyenoord. Er gaat een nieuw Ajax komen en we moeten nog maar zien hoe dat straks in elkaar gaat passen. Als je kampioen wil worden, moet je je beste speler behouden. Gakpo is voor dit PSV cruciaal."

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand