Van der Vaart wilde naar Oranje: "Ik zou het goed kunnen invullen"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart had graag gewild dat Louis van Gaal hem had gevraagd als assistent voor Oranje. De aanstelling van Edgar Davids vindt hij echter ook een goede keuze.

"Voor mij zou het ook een ideale rol zijn", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Ik zou het goed kunnen invullen, maar Edgar kan dat ook heel goed. Prima. Ik heb niks nodig." Hij vindt Davids een juiste aanstelling. "Een goede keuze. Een paar jaar geleden had je het waarschijnlijk een domme keus gevonden, maar ik sprak hem laatst en hij is echt gegroeid als trainer. Deze rol, praten met spelers, zijn ervaring delen, dat kan hij heel goed. Ik denk dat hij meer een assistent is dan een hoofdtrainer."

Pierre van Hooijdonk denkt er anders over. "Groei? Waar heeft hij getraind dan? Ik had wel een persoon verwacht die in ieder geval de intentie heeft om het trainersvak echt in te gaan, als net gestopte international. Robin van Persie, bijvoorbeeld".

Ibrahim Afellay spreekt dat tegen. "Een vakman als Van Gaal doet dit niet zomaar. Hij heeft een toegevoegde waarde, spreekt de taal van de jongens en kon zelf een aardig balletje trappen. Davids is de aangewezen persoon om iemand als Memphis Depay apart te nemen. Veel meer dan Danny Blind. Je moet elkaar aanvullen in de staf."

50x je inzet bij winst Feyenoord

Feyenoord wint Conference League voor 50.00 (!) keer je inzet!

Wint Feyenoord de Conference League ten koste van AS Roma? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Feyenoord. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand