Van Dijk eerlijk: "Volgens de buitenwereld is dat vanzelfsprekend"

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk Foto: © Pro Shots

Het Nederlands Elftal wist zich dit jaar te kwalificeren voor het EK van 2024 in Duitsland. Aanvoerder Virgil van Dijk weet dat het in de kwalificatiereeks niet altijd even eenvoudig ging voor Oranje.

"We hebben moeilijke fases gekend, met veel blessures", is hij eerlijk tegenover Voetbal International. "Dat we het uiteindelijk toch hebben gered, daar ben ik heel blij mee. Volgens de buitenwereld is het misschien vanzelfsprekend dat we ons plaatsen voor een groot toernooi, maar dan moet je het nog wél even doen. Hopelijk zijn de jongens die tijdens de kwalificatie soms geblesseerd waren straks weer fit en kunnen ze weer belangrijk voor ons zijn."

Toen Oranje zich officieel kwalificeerde, sprak Van Dijk de spelersgroep toe. Wat hij precies zei? "Dat we heel erg blij mogen zijn en dat we trots op elkaar kunnen zijn. Dat we er van moeten genieten ook. We hebben echt een geweldig team. Dat zie je ook aan de jongens die erbij kwamen door alle blessures van anderen. Iedereen wil heel graag bij deze groep horen en belangrijk zijn. Ook als je níét speelt, is dat een heel belangrijke mindset. Dat typeert deze groep."

"Het gevoel dat bij mij overheerst, is dat we wilskracht hebben getoond. We hebben er hard voor gestreden. Vooral in de uitwedstrijden tegen Ierland en Griekenland moesten we als team goed zijn en dat is gelukt. Voetballend gezien was het misschien niet geweldig, maar als je kijkt hoe we het bijvoorbeeld hebben omgedraaid in Ierland, na een slecht begin: dat is óók kwaliteit. Daarop moeten we verder bouwen", besluit Van Dijk.

Lees meer:
0 reacties