Van Dijk krijgt steun: "Dat kan niemand z'n hele carrière volhouden"

Virgil van Dijk krijgt de laatste weken bakken met kritiek. Zowel zijn spel bij Liverpool als bij Oranje zou ondermaats zijn. Onder andere Marco van Basten en Ruud Gullit pakten de Oranje-aanvoerder aan. Kenneth Perez springt nu in de bres voor Van Dijk.


Perez vindt dat er bij Van Dijk vanwege zijn eerder gehaalde niveau heel erg kritisch gekeken wordt naar de verdediger. "Ik ben het niet eens met die kritiek", zegt Perez bij Voetbalpraat. "Hij heeft de lat zó ongelooflijk hoog gelegd, dat elk klein schoonheidsfoutje als een grove fout wordt gezien. Hij was in een periode van twee jaar elke wedstrijd fantastisch." Perez gaat verder dat Van Dijk er jarenlang altijd stond. "Niemand kwam erlangs, hij was nooit geblesseerd... Niemand durfde hem nog op te zoeken, want het was toch kansloos", vertelt de analist. "Om te zeggen dat hij er niets meer van kan en dat het te weinig is... Hij zit nu op een iets normaler niveau, hij heeft op zó'n hoog niveau gezeten. Dat was de maatstaf, maar dat kan niemand z'n hele carrière volhouden", besluit de Deen.

🤨 Onbegrip over kritiek op Virgil van Dijk: "Hij was twee jaar lang elke wedstrijd fantastisch." — ESPN NL (@ESPNnl) March 28, 2023

Lees meer: