Van Gaal: "Dat vind ik niet zo slim van onze regering of overheid"

Louis van Gaal en Tijani Babangida
Louis van Gaal en Tijani Babangida Foto: © Pro Shots

Louis van Gaal was afgelopen vrijdag in Zeist. Daar bekeek hij de schoolvoetbalfinales. Daar gaf de bondscoach ook zijn mening over gym-uren voor basisschoolleerlingen.

Hij ging flink tekeer. "Wat vindt u ervan dat kinderen op de basisschool soms maar twee keer per week gymmen of zelfs minder? En zou u een oproep aan de regering kunnen doen om dit op te schroeven?", zo is te zien op beelden van de NOS, geciteerd door Voetbal International.

Van Gaal zelf vindt dat gym gepromoot moet worden. "Ik vind het schandalig zelfs. Want als jij beweegt, gymnastiek doet of sport bedrijft, is dat heel goed voor de gezondheid van het lichaam. Als je daarop bezuinigt, weet je niet waar je over praat. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je in je kinderjaren aan bewegen doet. En ook aan sport doet. Want dan ga je ook later langer door".

"Daarom vind ik het niet zo slim van onze regering of overheid dat zij gymnastiek bekorten op het aantal uren. Ik had drie uren, maar ik was van een oudere generatie. Maar ik vind dat het minimaal iedere dag een half uur zou moeten zijn, dat zou nog beter zijn", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
za 6 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Excelsior -
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand