Van Gaal dient klacht in bij UEFA: "Lieten zich theatraal vallen"

Louis van Gaal
Louis van Gaal Foto: © Orange Pictures

Louis van Gaal heeft een boze brief gestuurd naar de UEFA en de FIFA. Tijdens de Nations League-duels met België, Polen en Wales was hij niet te spreken over de arbitrage.

Nederland kreeg bijzonder veel overtredingen te verwerken. "Binnen ons spelsysteem streven we ernaar om bij balbezit van de tegenstander de man met de bal zoveel mogelijk onder druk te zetten. Met positieve agressie", legt de keuzeheer uit aan de Voetbaltrainer. "Wat was in de vier Nations League-wedstrijden de 'oplossing' van tegenstanders als door onze felle pressie op de bal balverlies dreigde? Spelers lieten zich meteen theatraal vallen, alsof er een grove overtreding was gemaakt. Keer op keer. En de arbitrale trio's trapten daarin. Daar ben ik op de bank een paar keer hels over geworden."

Van Gaal stapte daarom naar de UEFA en de FIFA, maar scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina van de Europese bond heeft geen zin om met hem in gesprek te gaan. Arsène Wenger wilde wel reageren. "Wenger wil nog wél even praten. Ik ben benieuwd", reageert Van Gaal in het Algemeen Dagblad. "We hebben ook korte videobeelden meegestuurd van spelsituaties, zeker een stuk of vijftien. Centrale vraag is: mag Oranje nog spelen zoals wij denken te moeten spelen? Met pressie vooruit op de bal, binnen de spelregels? Of moeten we ook steeds achteruit gaan lopen, zoals de meeste landen? Voetbal is een sport met fysieke weerstand.’’

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 12 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Excelsior -
-
Vitesse -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
RKC Waalwijk -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand