Van Gaal ontvangt kritiek: "Hij sloeg als een malloot om zich heen"

Louis van Gaal tijdens de persconferentie van Oranje
Louis van Gaal tijdens de persconferentie van Oranje Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou is kritisch op de houding van bondscoach Louis van Gaal tijdens het persmoment van het Nederlands elftal. Van Gaal zocht als vanouds weer eens ruzie met bijna alle aanwezige journalisten.

"Voor iemand die graag over normen en waarden oreert, zich geregeld mengt in maatschappelijke thema’s, en die prat gaat op zijn voorbeeldfunctie als sterke leider, was dit een wereldvreemd en belachelijk optreden", schrijft Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Uitgerekend in een tijdperk waarin journalisten overal ter wereld onder vuur liggen, steeds vaker letterlijk, en waarin het maatschappelijk debat aan de lopende band ontspoort, sloeg Van Gaal als een malloot om zich heen. Aan de lopende band werd de integriteit van zijn toehoorders betwist. Alles in zijn houding: misplaatste, pure minachting."

"Van Van Gaal (71) mag je inmiddels wel iets meer verantwoordelijkheidsbesef verwachten", gaat Mossou verder. "Hij is een van de bekendste Nederlanders van Nederland nota bene, een boegbeeld van de KNVB en ons voetbal. In die positie nog steeds als een Feldwebel tekeergaan tegen volwassen mensen die gewoon wat vragen stellen: het is verleidelijk dat grappig te vinden, leve het malle fenomeen Louis, maar juist in deze tijd mag je van Van Gaal beter verwachten."

"De mensen in zijn KNVB-staf gaan hem daar vermoedelijk niet op wijzen, volgzaam als ze zijn. En naar zijn vrienden van de media (‘Amigos de la prensa’) gaat hij al helemaal niet luisteren, Van Gaal kijkt wel uit. Alle hoop is – alweer – op Truus gevestigd, op wie anders", besluit de journalist.

BetCity

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

De Eredivisie is terug! En dus komen Feyenoord, PSV en Ajax in actie tegen NEC, Cambuur en Go Ahead Eagles. Voor een overwinning van Feyenoord, PSV of Ajax krijg jij als nieuwe speler bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet! Voor welke club ga jij?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand