Van Gaal ruziet met pers: "Vriendjespolitiek, schrijf maar op!"

Louis van Gaal tijdens de persconferentie van Oranje
Louis van Gaal tijdens de persconferentie van Oranje Foto: © Pro Shots

Louis van Gaal reageerde op de persconferentie van het Nederlands elftal weer als vanouds: zichtbaar geïrriteerd. Meerdere vragen van de aanwezige pers konden niet op de waardering van de bondscoach rekenen.

De bondscoach reageerde geagiteerd op de vraag waarom hij onder meer Rensch, Klaassen en De Vrij heeft geselecteerd. De Vrij zit in zijn beste periode in Italië, terwijl Klaassen wisselspeler is bij Ajax. "Ik ga mijn spelers niet afvallen", reageert een geïrriteerde Van Gaal. "Als je het zelf niet kan zien... Schrijf maar op dat het vriendjespolitiek is."

"Probeer me er maar uit te schrijven dat ik het allemaal niet goed zie", ging Van Gaal verder op de vraag in. "Het is vals. Die jongens geven alles voor het Nederlands elftal. Dit vroeg jij ook al bij Guus Til. Jij wilt deze spelers neerzetten als kleine jongens. Of ik Wijnaldum nog heb gesproken? Ja, Wijnaldum heb ik gesproken. Maar waarom stel je deze vraag? Je suggereert. Vragen staat vrij, maar ik zie dat als suggereren."

"Jij suggereert! Dit is zo ontzettend negatief."
Louis van Gaal

Ook ontstond er ophef over de situatie omtrent de keepers. "Ik ben altijd verbaasd", gaat de bondscoach verder. "Jan Publiek kijkt niet zoals wij naar deze kwestie. Of Bijlow stond te springen deze week nog aan te sluiten voor testen? Waarom niet? Hij kan toch nog een plek in de selectie verdienen? Hij komt heel graag. Jij suggereert! Dit is zo ontzettend negatief, ik denk vaak: wat zit ik hier nou te doen? Het irriteert mij."

"Waarom ik Noppert oproep? Omdat hij ballen stopt", ging een geïrriteerde Van Gaal verder. "Hij is keeper en dan moet je ballen stoppen. Bijlow hoort niet tot de eerste vier keepers van Nederland, anders had ik hem nu wel uitgekozen. Hij moet leveren en dat heeft hij niet gedaan in vergelijking met de andere vier keepers. En we kijken naar alle teamfuncties."

"Als je een bal stopt betekent dat niet meteen dat je een goede keeper bent. Frans Hoek bekijkt dat. En nu speelde er ook iets anders. Ik wil spelers leren kennen zodat ik in november niet opeens iemand moet coachen die ik niet ken. We hebben zestig spelers gevolgd. Als ik nu de selectie voor het WK moet maken, is het de vraag of Bijlow er bij zou zijn. Het is niet uitgesloten", aldus Van Gaal.

BetCity

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

De Eredivisie is terug! En dus komen Feyenoord, PSV en Ajax in actie tegen NEC, Cambuur en Go Ahead Eagles. Voor een overwinning van Feyenoord, PSV of Ajax krijg jij als nieuwe speler bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet! Voor welke club ga jij?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
za 1 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
AZ -
za 1 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Go Ahead Eagles -
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 2 okt. 2022, 12:15
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Volendam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand