Van Gaal tegen Memphis: "Nu zoenen we elkaar op de mond, hahaha"

Louis van Gaal kreeg donderdag weer de lachers op zijn hand tijdens een persconferentie op het WK. De bondscoach van het Nederlands elftal blikte vooruit op het treffen tussen Oranje en Argentinië. Volgens Van Gaal begint het toernooi in Qatar nu pas echt voor Nederland.

"Argentinië is een topland met voetballers", zegt Van Gaal op de persconferentie. "Het toernooi begint morgen echt voor ons, alhoewel ik geen afbreuk wil doen aan de andere landen die we verslagen hebben. Argentinië en eventueel Brazilië in de volgende ronde zijn andere landen die we tot nu toe getroffen hebben." Voor Van Gaal betekent het een weerzien met Angel Di María, die Van Gaal de slechtste trainer uit zijn loopbaan noemt. "Angel Di Maria is een hele goede voetballer die destijds problemen had in zijn privésfeer, er is bijvoorbeeld ingebroken bij hem", blikt Van Gaal terug op de tijd bij Manchester United. "Dat heeft in dat jaar ook zijn vorm beïnvloed. Dat hij mij de slechtste trainer noemt.. Hij is een van de weinige spelers die dat heeft gezegd, meestal is het andersom."

😘 Louis van Gaal maakt na Denzel Dumfries nu ook avances richting Memphis Depay. "En nu zoenen we elkaar op de mond" pic.twitter.com/aPL4nzNR6l — ESPN NL (@ESPNnl) December 8, 2022

"Ik vind het wel heel erg en niet leuk dat Ángel dat een keer geroepen heeft. Jammer, maar het is niet anders. Een trainers moet wel eens beslissingen nemen die niet altijd goed zijn", aldus de ervaren trainer, die zich dan tot Memphis Depay richt. "Hier zit er nog een: Memphis zat ook bij Manchester United. Nu zoenen we elkaar op de mond, hahaha. Zo gaat dat in voetbal." Van Gaal krijgt de lachers op zijn hand, terwijl Memphis ook lachend wegduikt. "Ja, er wordt nu wel gelachen, maar ik heb Memphis ook gepasseerd. Dat is niet leuk, maar geloof mij nou: een trainer doet het niet zonder reden. Misschien is het een verkeerde beslissing geweest, maar kijk even hoe we nu met elkaar omgaan. Die kus op de mond wil hij niet, jammer dan, maar ook wel fijn."

Lees meer: