"Van Gaal zou zich ongeloofwaardig maken met basisplaats Noppert"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal begint aanstaande maandag aan het WK in Qatar met een groepswedstrijd tegen Senegal. De grote vraag: wie staat er onder de lat bij Oranje?

Andries Noppert was donderdag op de training de keeper van het beoogde basisteam. "Gisteren zat Andries Noppert bij de 'basisploeg'. Dat is toch wel weer heel opmerkelijk", vindt Sjoerd Mossou. "De wegen van Frans Hoek zijn ondoorgrondelijk. Er valt geen touw aan vast te knopen", zegt de journalist in een video van het Algemeen Dagblad. "We kunnen geen conclusies trekken", denkt hij.

"Het zou natuurlijk onvoorstelbaar zijn", gaat Mossou verder. "Niet alleen dat het Noppert uit Friesland is die gaat spelen, maar dat ze ook in de aanloop naar het toernooi geen moment de kans hebben genomen om hem een interland te laten spelen", zegt hij. Bij de laatste twee interlands stond Remko Pasveer onder de lat. "Dan komen ze nu tot de conclusie dat Noppert toch moet keepen. Had dan op zijn minst gezegd: we doen er één voor Pasveer en één voor Noppert in die interlandperiode. Het zou wel heel apart zijn."

"Een keeper die nul interlands heeft gespeeld, die straks op het hoogte podium opeens op doel staat. En dan kun je niet anders concluderen dan, of het nu goed of niet goed uitpakt, dat de aanloop naar dit WK qua keepers een rommeltje is geweest", is Mossou van mening.

Lees meer:
0 reacties