Van Gelder: "Het is jammer dat hij geen commentaar meer mag doen"

Jack van Gelder
Jack van Gelder Foto: © Pro Shots

Jack van Gelder was jarenlang 'de stem' bij het Nederlands Elftal. De inmiddels 73-jarige commentator heeft talloze quotes op zijn naam staan die menigeen niet vergeten is. 

Denk eens aan één van de meest bekende toen hij vlak voor het doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Argentinië zei: "Nederland gaat in de halve finale komen, ik heb opeens zo'n gevoel dat we in de halve finale gaan komen", waarop de prachtige goal van Dennis Bergkamp volgde.

Over het commentaar bij de NOS heeft Van Gelder wel een mening. ‘Ik ga geen collega’s afkraken, maar het is niet altijd mijn stijl. En ik vind het jammer dat je niet meer de beste commentatoren bij de beste wedstrijden hebt. Het is heel erg zonde dat bijvoorbeeld Arno Vermeulen geen commentaar meer mag doen van de nieuwe leiding. Hij begeleidt nu de commentatoren en is chef indeling. Maar het is echt een prima commentator, zowel op de radio als op televisie."

Ook geeft hij nog ongevraagd advies. "Wat me verder trouwens opvalt: waar zijn de radio-compilaties op de socials van de wedstrijden van Oranje? Als ik de NOS was, zou ik dat iets meer hypen. Maar misschien komt het omdat alle commentatoren constant doordraaien op radio en tv. Je hebt niet meer één of twee vaste Oranje-gezichten of -stemmen. Het is niet meer herkenbaar."

Lees meer:
0 reacties