Van Gelder komt met suggestie en ziet back in vleugelaanvaller

Jack van Gelder
Jack van Gelder Foto: © Pro Shots

Jack van Gelder denkt dat Cody Gakpo best wel eens uit de voeten zou kunnen als linkervleugelverdediger. De aanvaller van Liverpool zit in de definitieve selectie voor het EK, maar kan daar mogelijk ook als back gaan spelen.

In De Oranjezomer gaat Jack van Gelder in op de definitieve selectie van Ronald Koeman. "Het is opvallend dat Ian Maatsen is afgevallen, maar ik kan het me aan de andere kant wel voorstellen op de manier hoe Koeman het uitlegt. Ik heb in 2014, voorafgaand aan het WK, met Louis van Gaal gesproken. Toen had hij ook problemen in de achterhoede en ging met vijf verdedigers spelen", weet de analist nog.

"Toen zei ik: zo'n Dirk Kuijt, zou best aan die zijkant kunnen spelen", zegt Van Gelder. Hélène Hendriks weet niet wat ze hoort: "Wacht even! Ga jij nou zeggen dat je Van Gaal hebt getipt om Kuijt als back te gebruiken?" Dat ontkent Van Gelder: "Nee, nee. Toen ging het over de linksachterpositie."

Hij licht zijn suggestie daarna nog wel toe. "Als je nu wat aanvallender wil spelen, komt hij op een gegeven moment misschien wel Gakpo aan die zijkant. Nathan Aké en Micky van de Ven zijn wat meer verdedigend ingesteld."

Lees meer:
0 reacties