Van Halst kritisch op Heracles: "Wil niet de moraalridder uithangen"

Rai Vloet maakte afgelopen weekend zijn rentree op het voetbalveld nadat hij met drank op een ongeval veroorzaakte, waarbij een vierjarig jongetje overleed. Jan van Halst vindt het raar dat Heracles Almelo hem al in actie liet komen.

"Ik denk dat ze echt wel een fout hebben gemaakt", zegt Van Halst bij VoetbalTijd. "Ze willen Rai Vloet denk ik omarmen en helpen, maar ik denk dat je hem juist niet helpt. Heel Nederland heeft het erover en het wordt alleen maar moeilijker. Het was al zo moeilijk, want Rai Vloet heeft dit nooit gewild natuurlijk. Straks komt er weer publiek in de stadions, dan wordt het nog moeilijker. Dit blijft maar doorgaan."

Van Halst denkt dat het voor Vloet beter is om naar het buitenland te verkassen. "Je gaat nu alweer de rechtspraak erbij halen en geld speelt ook een rol, maar dat speelt allemaal geen rol. Dit gaat over moraal. Ik wil helemaal niet de moraalridder uithangen, maar het is zowel voor die familie als voor Rai Vloet en de club beter ze uit elkaar gaan. Dat zijn de gevolgen van dit dramatische incident", aldus de analist.

"Daar moet je een streep onder zetten", vervolgt hij. "Ik hoop van harte dat hij ook zijn leven, net als voor de familie, weer ergens op kan pakken. Dat zal een hell of a job worden, want die zit er de rest van zijn leven mee natuurlijk. Maar niet meer bij Heracles."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do 26 mei 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
AZ -
zo 29 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
Vitesse -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand