Van Hanegem pleit voor tweetal bij Feyenoord: "Zou mooi zijn"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © BSR Agency

In de Willem en Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad is Willem van Hanegem met een verrassend voorstel gekomen. De oud-voetballer wil namelijk graag dat Georginio Wijnaldum en Memphis Depay samen naar Feyenoord komen. 

Depay kreeg afgelopen week te horen van Atletico Madrid dat hij transfervrij mag vertrekken. Van Hanegem heeft hem een advies. "Memphis heeft alles wat hij wil, dan moet hij gewoon zorgen dat hij naar een club gaat die hem graag wil. Hij moet weer spelen, dus hij moet het naar zijn zin hebben. Hij moet kiezen voor het plezier niet voor het geld, dat krijgt hij toch wel. Hij heeft nog wel aardig wat centen liggen."

Van Hanegem ziet de international niet als spits. "Wij hebben al twee spitsen, toch?", stelt hij. "Het is ook niet zeker dat Santiago Gimenez weg gaat. Zoals Memphis het laatste half jaar speelt, is hij geen versterking voor ons. Als je na gaat denken, dan denk je ook het kan niet. Dat hij die laatste wedstrijd dan ineens zo goed speelt."

Toch zou 'de kromme' het wel fantastisch vinden als Memphis samen met Wijnaldum zou komen. "Dat zou wel heel mooi zijn ja." Toch denkt ook Van Hanegem dat dit scenario niet heel realistisch is. "Dat is natuurlijk wel vaker in het voetballen. Toch zou het absoluut mooi zijn. Bij Memphis moet je wel op de manier spelen hoe het hem het beste ligt. Dat is bij het Nederlands elftal ook."

Lees meer:
0 reacties