"Van Hanegem raakte mij eerst in m'n oog en daarna op m'n scheenbeen"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem stond bekend als een van de beste voetballers van Nederland met zijn spelinzicht, fabuleuze passing en schitterende effectvolle trap. Ook kon hij meedogenloos zijn als dat moest.

Oud-voetballer Søren Lerby weet daar alles van, zo beschrijft hij in zijn boek. Hij blikt terug op zijn tijd bij Ajax, waarmee hij tegenover Van Hanegem stond. "Ruud Krol vond ooit dat ik de man was die Willem van Hanegem moest dekken bij corners bij Ajax tegen AZ”, zo herinnert Lerby zich. “Nou, als een jonge hond stond ik klaar. Eerst raakte Van Hanegem me op mijn oog en toen ik een kwartier later wraak wilde nemen, stapte hij slim achteruit en raakte mijn scheenbeen.” 

“Ik was bont en blauw en na afloop stond Willem te roken in de kleedkamergang. Ik liep voorbij en hij zei: ‘Gaat het, schoppertje?", vertelt Lerby, die met plezier terugkijkt op deze momenten, verder. “Ik was bont en blauw en na afloop stond Willem te roken in de kleedkamergang. Ik liep voorbij en hij zei: ‘Gaat het, schoppertje?’”

Lees meer:
0 reacties